top of page
  • Writer's pictureDimitrios Drisas

Φωτογραφίζοντας με κινητό

Updated: Mar 24, 2021

  1. Ποτέ ψηφιακό ζούμ

Χρησιμοποιώντας το ψηφιακό ζούμ μειώνουμε την ποιότητα/ανάλυση της φωτογραφίας. Άν το θέμα που θέλουμε να τραβήξουμε βρίσκεται μακριά, προσπαθούμε να πλησιάσουμε όσο μπορούμε ώστε να κάνουμε την λήψη.


2. Καθαρός φακός


Προσέχουμε πάντα ο φακός του κινητού μας να είναι καθαρός. Αν είναι βρώμικος καθαρίζουμε με βαμβακερό πανάκι χωρίς την χρήση κάποιου υγρου.



3. Μέγιστη ανάλυση


Ρυθμίζουμε την ποιότητα της κάμερας στην μέγιστη ανάλυση (megapixels). Είναι κρίμα να έχουμε μια κάμερα στο κινητό με μεγάλη ανάλυση και εμείς να την ρυθμίζουμε σε χαμηλότερο επίπεδο για να γλυτώσουμε, για παράδειγμα, αποθηκευτικό χώρο στο κινητό μας.


4. Κάνουμε πολλές λήψεις


Ευτυχώς ζούμε στην εποχή που μπορούμε να φωτογραφίζουμε χωρίς να σκεφτόμαστε το κόστος όπως παλιότερα με τη χρήση φιλμ. Κάνουμε πολλές λήψεις του θέματος μας και έπειτα επίλεγουμε την καλύτερη.




5. Δεν χρησιμοποιούμε εφέ


Όχι στην χρήση των εφέ κατά την λήψη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι εφέ θελήσουμε αφού τραβήξουμε τη φωτογραφία κρατώντας όμως την πρώτη λήψη "καθαρή". Έτσι θα μπορούμε να εφαρμόζουμε διαφορετικά εφέ με καλύτερα αποτελέσματα στην ίδια λήψη.


6. Προσέχουμε την εστίαση


Σιγουρευόμαστε ότι το θέμα μας είναι σωστά εστιασμένο, κρατάμε σταθερή την κάμερα και επιλέγουμε με το δάχτυλο στην οθόνη το σημείο που θέλουμε να εστιάσει η κάμερα.




Καλές λήψεις λοιπόν!


*όλες οι φωτογραφίες στο άρθρο είναι τραβηγμένες με κινητό.


*πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα του blog.

Recent Posts

See All
bottom of page